Студентски Подкаст #5 - проф. д-р Предраг Трпевски и Александар Николовски (ЕФС)

 • Опубликовано: День назад

  УСС - УКИМУСС - УКИМ
  подписчиков: 156

  Економијата, или начинот на управување со ретките и ограничени ресурси, е основата на една држава. Со деканот на Економскиот факултет - Скопје и претседателот на ФСС при ЕФС Александар Николовски зборувавме за тоа на кој начин и какви кадри образува нивниот факултет.
  Поглавја:
  00:00:00 - Вовед и пофалби на УСС-УКИМ
  00:03:00 - Што е економија?
  00:06:05 - Што го поттикна Александар да се запише на Економски факултет
  00:07:2 5 - Поделба на насоките на Економскиот факултет
  00:12:50 - Партерски однос помеѓу факултетот и студентите
  00:14:05 - Вклучување на бизнис-заедницата во факултетот
  00:15:20 - Работата на Факултетското Студентско Собрание
  00:17:35 - Вложување во самиот себеси
  00:20:10 - Зошто економските науки се општествени науки
  00:22:00 - Главната придобивка од студирањето
  00:23:30 - Општествените придобивки од луѓето кои вложуваат во самите себеси
  00:26:50 - Досегашните искуства на Александар во односот на професорите
  00:29:45 - Пасивноста и нетрпеливоста кај студентите
  00:32:00 - Пријавувањето на Славчо и Александар за претседатели
  00:32:20 - Огромното значење на студентското организирање
  00:33:50 - Малиот број на студенти во департманот „Економија“
  00:42:00 - Побарувачка на способностите кои ги нудат департманите на ЕФС
  00:44:45 - Работата на Кариерниот центар при ЕФС
  00:48:20 - Работата на ЈУНУС центарот при ЕФС
  00:50:00 - Останатите центри при ЕФС
  00:53:10 - Што е социјален бизнис?
  00:54:30 - Причината на финансиските проблеми на луѓето
  00:57:50 - Разликите помеѓу Економскиот факултет на УКИМ и останатите
  01:01:30 - Патеката кон зајакнувањето на факултетот
  01:04:00 - Стекнување на меѓународна акредитација на ЕФС
  01:08:45 - Заклучоци

Далее

Еден на Еден - Жан Митрев

57:05

Еден на Еден - Жан Митрев

Eden na Eden

Просмотров 37 тыс.

100. AIDEA v živo (dr. Marko Pavliha, Mina Paš, dr. med., dr. Urban Kordeš) - AIDEA Podkast #100

2:05:14

Lp. Голос Времени #84 НОВАЯ КОМАНДА • Майнкрафт

26:33

Lp. Голос Времени #84 НОВАЯ КОМАНДА • Майнкрафт

MrLololoshka (Роман Фильченков)

Просмотров 708 тыс.

СОБОЛЕВ ИЗДЕВАЕТСЯ НАД КОШКИНОЙ #пвн

00:36

رضاخان، سردار سپه

1:01:14

رضاخان، سردار سپه

Bplus Podcast

Просмотров 150 тыс.

При ТоТо - Алекс Сърчаджиева - МАЙКА МИ

20:21

Robert Greene: How To Seduce Anyone, Build Confidence & Become Powerful | E232

1:54:48

Dr. Joe Dispenza ON: How To BRAINWASH Yourself For Success & Destroy NEGATIVE THOUGHTS!

1:13:26

Robert Lešnik: Ni mi všeč vaš logotip - Podcast #5

1:22:54

Robert Lešnik: Ni mi všeč vaš logotip - Podcast #5

Atmosferci

Просмотров 32 тыс.

Интервју: Васко Ефтов - новинар

16:40

Интервју: Васко Ефтов - новинар

Сител Телевизија

Просмотров 48 тыс.